Onze arrangementen

Kennis en kunde en ervaring

Het arrangeren van muziek is een vak!

– Willem Valenkamp
Onze bewerkingen en arrangementen van muziekstukken, worden uitgevoerd door Willem Valenkamp. Deze arrangementen zijn gemaakt op basis van een zeer ruime hoeveelheid aan ervaring, kennis en kunde. Zijn naam is dan ook geen onbekende in de wereld van de Accordeonmuziek.

Naast het feit dat u bij deze arrangementen kunt uitgaan van hoge kwaliteit, weet u zeker dat ook alles ‘goed is geregeld’. Wij zien dat veel gebruik word gemaakt van gearrangeerde muziek die direct van een arrangeur is gekocht. In veel gevallen heeft u dan te maken met muziek die niet officieel is uitgegeven. Doordat arrangeur en uitgever bij Accorda Musica zijn verenigd, hoeft u zich daar geen zorgen om te maken! Dat speelt toch een stuk prettiger.

Uiteraard kunt u voor ervaringen met de arrangementen door Willem Valenkamp, gebruik maken van onze referenties.

Over het niveau:

  • De moeilijkheidsgraad van een muziekstuk, aangegeven als ‘niveau’, is niet eenvoudig aan te geven. Het is een inschatting die wij maken op basis van onze ervaringen.
  • Van een C-Orkest wordt de moeilijkheidsgraad bepaald aan de hand van de 1e, 2e en 3e partij. De Bas en 4e partij moeten vrijwel altijd bezet worden door meer gevorderde spelers. De Synthesizer verschilt nogal eens in moeilijkheid.
  • In de beschrijving van een muziekstuk wordt geprobeerd een indicatie te geven van het niveau. Daarnaast wordt door middel van een getal een moelijkheidsgraad getoond in een schaal van 1 tot en met 6.
Neem vooral contact op als u meer gevoel wilt krijgen bij de moelijkheidsgraad van een bepaald muziekstuk

– Adri Valenkamp
Uiteraard kunt u voor ervaringen met mijn arrangementen, gebruik maken van onze referenties

– Willem Valenkamp

Op dit moment wordt tenminste binnen de volgende accordeonorkesten gebruik gemaakt van onze bladmuziek voor accordeonorkest:

Bezoek eens een concert van deze verenigingen om kennis maken met onze muziek. Of kom meespelen! Zie de genoemde links voor meer informatie.

Muziekstijlen

Niveaus

Muziekstukken

%

Kwaliteit