Arrangementen

Het arrangeren van muziek is een vak!

Onze bewerkingen en arrangementen van muziekstukken, worden uitgevoerd door Willem Valenkamp. Deze arrangementen zijn gemaakt op basis van een zeer ruime hoeveelheid aan ervaring, kennis en kunde. Zijn naam is dan ook geen onbekende in de wereld van de Accordeonmuziek.

Naast het feit dat u bij deze arrangementen kunt uitgaan van hoge kwaliteit, weet u zeker dat ook alles ‘goed is geregeld’. Wij zien dat veel gebruik word gemaakt van gearrangeerde muziek die direct van een arrangeur is gekocht. In veel gevallen heeft u dan te maken met muziek die niet officieel is uitgegeven. Doordat arrangeur en uitgever bij Accorda Musica zijn verenigd, hoeft u zich daar geen zorgen om te maken! Dat speelt toch een stuk prettiger.

Uiteraard kunt u voor ervaringen met de arrangementen door Willem Valenkamp, gebruik maken van onze referenties.

Over Willem Valenkamp

Willem Valenkamp ontving zijn eerste accordeonlessen van Coen van Orsouw Sr. Na een jaar ging hij naar de vooropleiding van het conservatorium van het toenmalige Muzieklyceum, gelegen aan het Albert Hahn plantsoen te Amsterdam, alwaar Willem accordeonles kreeg van Arie Willems. Sinds 1967 is hij verbonden aan de muziekschool Amsterdam (voorheen Willem Gehrels). In 1968, na het doorlopen van de militaire dienst, studeerde hij af en behaalde, als een der eersten in Nederland, de onderwijsakte-A voor Accordeon.

orsouwSenior

Op 27, 28 en 29 september 1968 nam Willem deel aan de 18e Trofeo Mondiale della Fisarmonica te Pavia in Italie, alwaar hij de derde prijs won in de categorie zonder bariton-bassen (23 deelnemers).

Op 25, 26 en 27 september 1975 deed hij mee aan de 25ste Trophée Mondial de l’Accordéon te Recanatti in Italie, alwaar hij de vijfde plaats behaalde (22 deelnemers).

Enthousiast ging Willem na enige jaren weer studeren en behaalde op 23 mei 1977 zijn onderwijsakte-B en de Soloakte voor Accordeon (met het cijfer 10).

Hij speelde jaren mee in de diverse accordeonverenigingen van accordeonpionier Bertus den Boer, waar hij veel leerde en ervaring opdeed over het Accordeonorkest. Hij is sinds 1976 dirigent van accordeonvereniging Accordiana.

Willem ontwikkelde een methode voor Accordeon en schrijft vele bewerkingen en arrangementen voor Accordeonorkest en Accordeonquintet.

Hij speelde onder andere met het Nederlands Kamerorkest in het Concertgebouw te Amsterdam, speelde met het Balletorkest, speelde in vele radiouitzendingen en TV-programma’s. Als pianist begeleidde hij diverse cabaretgezelschappen (onder andere Don Quishocking) en had samen met Marianne Delgorge een eigen theaterprogramma. Met Ron Klipstein en Simon Hammelburg zette hij zijn eerste schreden op het Cabaretpad. Miriam Zairi begeleidde hij in de nachtclub Jeruzalem of Gold te Amsterdam.

Hij is lid van Het Amsterdams Accordeon Quintet waar hij vele Klassieke concerten mee gaf.

Hij maakte een plaat met de Israëlische zangeres Miriam Zairi, een cd met Jaap van der Merwe, 7 cd’s met Malando en opnamen met Marianne Delgorge.

Willem, reisde vele jaren door Nederland als begeleider van Dorien Mijksenaar in haar eigen theaterprogramma’s. Evenals met Christel Adelaar ( de allereerste Mama Loe ) in een liedjesprogramma.

Een greep uit de producties waar Willem deel van uit maakte:

1982-1983 Amsterdams Volkstoneel: De Jantjes
Orkestleider, Pianist en Accordeonist bij het Amsterdams Volkstoneel.
1983-1984 Amsterdams Volkstoneel: De Jordaan
Orkestleider, Pianist en Accordeonist bij het Amsterdams Volkstoneel.
1984-1985 Amsterdams Volkstoneel: Hadjememaar
Orkestleider, Pianist en Accordeonist bij het Amsterdams Volkstoneel.
1985-1986 Amsterdams Volkstoneel: In Holland staat een huis
Orkestleider, Pianist en Accordeonist bij het Amsterdams Volkstoneel.
1986-1987 Amsterdams Volkstoneel: Boefje
Orkestleider, Pianist en Accordeonist bij het Amsterdams Volkstoneel.
1987-1988 Amsterdams Volkstoneel: Heimwee
Orkestleider, Pianist en Accordeonist bij het Amsterdams Volkstoneel.
1988 Blokkendoos boem
Accordeonist en pianist in de “16 ballades” door Jaap van de Merwe.
1987-1999 Malando
Hij was 13 jaren Accordeonist in het orkest Malando samen met Henny Langeveld, met welk orkest hij vanaf 1987 tot 1999 iedere 2 jaar, vijf weken lang concerten gaf in Japan en Finland.
1994-2013 Wiener Tradition
Regelmatig opgetreden als invaller Accordeon bij dit Operette-ensemble, met onder andere Henk Kreukniet, Angelique Wardenier en Wilma Driessen.
1999-2001 Piaf, de Musical
V&V Entertainment, met Liesbeth List in de rol van Edith Piaf. Muzikale leiding: Ad van Dijk.
2000 Tango de Valentino
Joop van den Ende Theaterproducties, met Stephen Stephanou, Joke de Kruijf en Perry Dossett. Muzikale leiding: Eelco Claassen.
2001-2002 Irma La Douce
Comedia, met onder andere Janke Dekker, Fred Butter, Carry Tefsen en Nelly Frijda. Muzikale leiding: Ruud Bos.
2005 De Jantjes
Joop van den Ende Theaterproducties.
2005-2006 Ken Kan
Met Rob van de Meeberg als Wim Kan en Annemarie Henselmans als Corry Vonk, regie Fred Florusse.
-2013 Perlemoer
Het franstalige liedjesprogramma Perlemoer met Desiree Schillings.